اسفناج دارای مقادیر زیادی لوتئین و گزانتین است. این دو ماده از خانواده کاروتنوئید ها هستند که نقش اساسی به نام انتی اکسیدانی در بدن دارند و از بروز واکنش‌های شدید اکسیداتیو توسط رادیکال‌های آزاد جلوگیری می‌کنند. کاروتنوئید ها در برگ‌های سبز کاهو، اسفناج و کلم وجود دارد و موجب کاهش احتمال بروز سرطان‌های دهان، معده و مری می‌شود.

اسفناج به واسطه داشتن اسید اکسالات، جذب مواد مغذی به مانند آهن در بدن را کاهش می‌دهد بنابراین نمی‌توان گفت اسفناج غنی از آهن است.

ویتامین‌های اسفناج

اسفناج منبع مناسبی برای ویتامین‌ها و مواد معدنی است که به صورت زیر می‌توان طبقه‌بندی کرد:

  • ویتامین A: اسفناج دارای کاروتنوئیدهای زیادی است که می‌توانند در بدن تبدیل به ویتامین A شوند.
  • ویتامین C: این ویتامین دارای خواص سلامتی فراوانی به مانند خاصیت آنتی اکسیدانی و بهبود دهنده سلامت عمومی سیستم ایمنی دارد.
  • ویتامین K1: این ویتامین برای ه شدن خون لازم و ضروری است و یک برگ از اسفناج نیمی بیش از نیاز روزانه شما را تأمین می‌کند.
  • اسید فولیک: ویتامین B9 یا فولات برای سلامتی و عملکرد طبیعی سلول‌های بدن و رشد آن‌ها لازم و به عنوان مکملی مهم برای ن باردار توصیه شده است.
  • آهن: اسفناج مقادیر مناسبی آهن دارد و موجب بهبود عملکرد سلول‌های قرمز در دریافت و اکسیژن‌رسانی می‌شود.
  • کلسیم: سلامت استخوان، سیستم عصبی و قلب شما به میزان زیادی محتاج کلسیم است.

خواص اسفناج

 

خواص اسفناج برای مشکلات قلبی

به صورت جسته و گریخته در مورد فواید اسفناج برای قلب صحبت کردیم اما در این قسمت به صورت اختصاصی در مورد آن صحبت خواهیم کرد. اسفناج می‌تواند التهاب را در بدن کاهش دهد و این کلید حل بسیاری از مشکلات قلبی و عروقی است. مطالعاتی وجود دارد که نشان می‌دهد، این سبزی با بهبود دادن عملگرهای اسید نیتریک که گردش خون را بهبود می‌دهند به سلامت عروق، کاهش فشار خون و همچنین سلامت قلب کمک می‌کند.

همچنین اسفناج دارای دو آنتی اکسیدان بسیار مهم است این دو با نام‌های نئوگزانتین و وایولاگزانیتن در کاهش التهاب‌های سراسر بدن مخصوصاً عروق تأثیرگذار هستند. میزان وجود این دو آنتی اکسیدان در اسفناج به قدری است که پزشکان مصرف کردن آن را به شما توصیه کنند.

کاهش فشار خون توسط خواص اسفناج به بهبود سلامت قلب شما نیز کمک خواهد کرد. زمانی که عروق به اندازه کافی در برابر فشار وارد شده به آن‌ها برای پمپاژ خون انبساط داشته باشند، فشار کمتری به قلب وارد خواهد شد و در نهایت قلب سالم‌تر خواهد بود.

همچنین وجود برخی از ترکیبات در اسفناج نشان داده است که این مواد باعث بروز خواص ضد کلسترول خون در اسفناج می‌شوند. در مطالعاتی که روی خواص اسفناج انجام شده است، مقادیر فیبر زیادی که در این گیاه وجود دارد نیز نشانه‌ای از کاهش دادن کلسترول خون و کمک به سلامت قلب است. لذا اگر می‌خواهید قلب سالم، عروق خالی از التهاب و همچنین بدنی با میزان کلسترول مضر کمتر داشته باشید به شما توصیه داریم که از خواص اسفناج به عنوان یک کنار غذا یا غذای خودتان استفاده کنید.

 

سلامت بینایی 

زاکسانتین و لوتئین از جمله کارتنوئیدهایی هستند که در سبزی‌های رنگی وجود دارند. این مواد به میزان زیادی ضامن سلامتی چشم هستند. چشم انسان به واسطه داشتن این کارتنوئید ها در برابر آسیب‌های ناشی از برخورد نور مستقیم به چشم، مصون است.

مطالعات زیادی در مورد زاکسانتین و لوتئین انجام شده که حاکی از تأثیر مثبت آن‌ها بر روی کاهش درصد احتمال بروز بیماری‌های چشمی به مانند آب مروارید و دژنراسیون ماکولا است. همچنین مصرف اسـفناج می‌تواند مشکلات موجود در بینایی افراد بیمار را به میزان زیادی بهبود دهد و خاصیت مرهمی نیز دارد.


مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها