هل میوهای کوچک به اندازه بند انگشت با پوست تیره و دانههای خوشبو است. هل، میوه گیاهی از تیره زنجبیلهاست و انواع مختلفی شامل هل سیاه، هل سفید و هل سبز دارد که نوع سبز آن عطر تندتری دارد.
هل یکی از چاشنیهای معطر مورد استفاده در بعضی از غذاها، نانها، شیرینیها و بهخصوص مرباها، هل است. هندیها و پاکستانیها و جنوب بلوچستان ایران بیشترین مصرفکنندههای هل در جهان هستند.
چرا باید چای هل بخوریم؟
چای هل یکی از بهترین انواع نوشیدنیهایی است که خستگی شما را در یک روز سخت کاری از تن بیرون میکند. البته نقش چای در کنار هل را نمیتوان نادیده گرفت ولی آنچه که شما را سرحالتر میسازد وجود هل در نوشیدنی است. انواع هل در دنیا وجود دارد که هل سبز در ایران مشهورترین و رایجترین نوع آن است. هل در ایران به صورت غذایی مصرف میشود ولی در سایر نقاط دنیا از آن روغن و همچنین پودر مخصوص تولید میشود. هل همچنین در صنعت عطر نیز کاربرد فراوانی دارد. خواص هل بسیار زیاد است.
خواص هل
برخی از خواص هل به صورت اجمالی
1- دانه هل تقویتکننده معده، ضد نفخ و بادشکن است؛ در ضمن به هضم غذا نیز کمک می کند.
2- از هل به عنوان دارو برای معالجه سرفه، سرماخوردگی و تب استفاده می کنند.
3- در صورتی که عرق بدبویی دارید یا دهان شما بوی خوبی نمی دهد، ۶ گرم هل را( با غلافش) به صورت چای دم کنید و در طول یک روز به مرور بنوشید.
4- برای درمان استفراغ و تهوع نیز توصیه می شود، مقداری دم کرده هل مصرف کنید.
5- هل تقویت کننده قلب و اعصاب نیز است، ولی می گویند مصرف زیاد آن هم تپش قلب را افزایش می دهد و هم برای بیماریهای روده و ریه مفید نیست.
6- مصرف هل برای رفع سردرد و کاهش حملات بیماری صرع نیز توصیه می شود.
خواص هل در درمان
هل از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است. مطابق این نظر جویدن دانههای هل پس از صرف غذا ضمن کمک به هضم و گوارش بهتر غذا، میتواند بوی نامطبوع دهان را نیز خنثی کند. مصرف دمکرده آن مفرح، مقوی معده لطیف و بادشکن است. دانههای هل خواص گرما بخشی داشته و معده و رودهها را تقویت میکنند. هل اشتها را تحریک میکند و عمل هضم غذا را بهبود میبخشد.
درباره این سایت