گوش فیل یکی از انواع شیرینی‌های سنتی افغانستان است و در ایران هم از این نوع شیرینی تهیه می‌کنند که مواد آن را زرده تخم مرغ، شیر یا ماست، روغن و خمیرمایه بیکینگ پودر تشکیل می‌دهند. در این مقاله قصد داریم طرز تهیه گوش فیل را به شما آموزش دهیم.
 

طرز تهیه گوش فیل

مواد لازم

  • 3 عدد تخم مرغ
  • لیوان شیر یا ماست
  • 5 قاشق غذاخوری روغن یا کره
  • 1 قاشق چایخوری بیکینگ پودر
  • 500 گرم آرد
  • نمک به مقدار لازم
  • 3 لیوان شکر (جهت تهیه شربت)
  • 1 لیوان آب (جهت تهیه شربت)
  • ¼ لیوان گلاب (جهت تهیه شربت)
  • 2 قاشق چایخوری زعفران دم شده  (جهت تهیه شربت)
  • قاشق چایخوری آبلیمو (جهت تهیه شربت)

 

دستور العمل‌

  • قبل از اینکه به سراغ تهیه گوش فیل برویم، ابتدا باید شربت را تهیه کنیم برای اینکار ابتدا آب و شکر را مخلوط کرده و روی حرارت ملایم قرار دهید.
  •  تا به جوش آمده و تمام شکر حل شود. زعفران، گلاب و آبلیمو را اضافه کنید و پس از چند جوش و کمی غلیظ شدن شربت را از روی حرارت بردارید تا خنک شود.
  • توجه داشته باشید در زمان افزودن گوش فیل شربت باید ولرم باشد.
  • در کاسه‌‎ای ماست یا شیر، تخم مرغ ، بیکینگ پودر و نمک را بریزید و خوب هم بزنید.
  • سپس روغن و آرد را کم کم اضافه کنید تا خمیر نرم و لطیفی تهیه شود.
  •  روی خمیر را با نایلون بپوشانید و به مدت 2 ساعت خمیر را استراحت دهید.
  • خمیر گوش فیل را پهن کنید و به شکل دلخواه قالب بزنید.
  • روغن را داغ کنید و گوش فیل ها را در روغن بیندازید تا کامل پف کند و یک طرف که برشته شد آنرا برگردانید تا طرف دیگر هم برشته شود.
  • توجه داشته باشید که حرارت متوسط باشد در غیر اینصورت گوش فیل‌‎ها می‌سوزند.
  •  پس از سرخ شدن گوش فیل‌ها را به همان صورت داغ داخل شربت تهیه شده بیاندازید و پس از 5 تا 10 دقیقه از شیره خارج کنید و داخل صافی قرار دهید تا شیره اضافی اش خارج شود.
  • سپس روی آن را به شکل دلخواه با خلال یا پودر پسته یا پودر نارگیل تزیین کنید.
  • نکته مهم در سرو کردن گوش فیل این است که حتما باید خنک باشند، پس حتما آن را درون یخچال قرار دهید تا خوشمزه‌تر شوند.

 

منبع: طرز تهیه گوش فیل


مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین وبلاگ ها

آخرین جستجو ها