آویشن یا آزربه گونه‌ای از نعناع است که در ایران می‌توانید انواع گوناگونی از آن را پیدا کنید. خوشبختانه خواص آویشن در انواع گوناگون آن، تقریباً یکسان است. اما بهترین نوع آویشن ایرانی را می‌توان آویشن شیرازی نامید. مطالعات زیادی بر روی خواص آویشن انجام شده است که از جمله آن‌ها می‌توان به مهار کنندگی باکتری‌های بیماری‌زا اشاره کرد.

حاشا و اوشن از دیگر عناوینی هستند که در کتاب‌های طب سنتی ایرانی به جای آویشن استفاده شده است. آویشن تقریباً در همه جای ایران رشد می‌کند و بیشتر در مناطق کوهستانی وجود دارد. اما خواص آویشن از چه نشاءت می‌گیرد؟

خواص آویشن تر بیشتر است یا آویشن خشک؟

با مقایسه ارزش غذایی آویشن تر و خشک می‌توان گفت که خواص و ارزش غذایی آویشن خشک به مراتب بهتر از آویشن تر است. لذا استفاده کردن از آویشن خشک به جای آویشن تر می‌تواند بهتر باشد. اما خواص آویشن چیست؟

خواص آویشن

 

خواص آویشن در کاهش گلو درد

این بار که گلویتان چرک کرد یا احساس کردید که همین فردا می‌تواند گلودرد شما را از پا در بیاورد، دمنوش آویشن بخورید یا از شربت‌های آویشن استفاده کنید. مطالعاتی انجام شده است که نشان می‌دهد آویشن یکی از برترین ضد میکروب‌های طبیعی است که شما می‌توانید از آن به جای داروهای شیمیایی استفاده کنید. عامل مؤثر کارواکرول در آویشن به آن خاصیت ضد می می‌دهد به همین دلیل است که گلو درد شما با خوردن جوشانده یا شربت آویشن تسکین می‌یابد.

در یکی از تحقیقات دانشگاهی، اثر عصاره آویشن بر روی بیش از ۱۲۰ گونه باکتری عامل بروز بیماری‌های مختلف از جمله عفونت‌های سرماخوردگی، مشکلات تنفسی و همچنین عفونت در دستگاه تناسلی بررسی شد. نتایج این بررسی آشکار کرد که خواص آویشن در مقابله با عوامل می کاملاً واقعی است.

شما می‌توانید آویشن را به صورت اضافه شده به مانند ادویه به غذا یا دمنوش میل کنید. در هر صورت آویشن به شما کمک خواهد کرد زودتر از شر گلودرد خلاص شوید.

خواص آویشن در بهبود افسردگی

عوامل طبیعی زیادی در آویشن وجود دارد که باعث می‌شود مشکلات روحی شما تا مقدار زیادی فروکش کند. کارواکرول یکی از عوامل مؤثر در بهبود خلق و خوی انسان است که در آویشن مقدار زیادی از آن وجود دارد. مطالعه‌ای که در سال ۲۰۱۳ انجام شد مهر تأییدی بر این گفته است.

در این مطالعه که طی آن ۷ روز کامل به حیوانات آزمایشگاهی مقدار مناسبی کارواکرول داده شد نشان از این داشت که میزان سرترالین و دوپامین مغز جانوران در پایان آزمون، به نسبت آغاز بیشتر بود. سطح دوپامین و سرترالین نشان دهنده میزان سلامت روحی و کیفیت خلق و خوی شما دارد.

اگر آویشن را به طور منظم در وعده‌های غذایی استفاده کنید به طور قطع در بهبود خلق و خوی شما تأثیر مثبت خواهد داشت اما نباید به امید آن مصرف داروهای تجویز شده از سوی پزشک را قطع کنید.

تقویت قوای بینایی با آویشن

آویشن دارای مقدار زیادی ویتامین آ است. این ویتامین محلول در چربی است و به عنوان انتی اکسیدان در بدن می‌تواند فعالیت داشته باشد. وجود این ترکیب به عنوان یکی از مهم‌ترین تأمین کننده‌های سلامتی چشم است. لذا خوردن آویشن و مصرف کردن آن در کنار دیگر مواد مغذی خواهد توانست سلامت چشم را به مقدار زیادی تضمین کند. فعالیت‌های رادیکالی در چشم، باعث پیری زودرس در چشم و برخی از مشکلات دیگر می‌شود که به لطف آنتی اکسیدان های فراوان در آویشن، فعالیت آن‌ها کاهش خواهد یافت.

چطور از خواص آویشن استفاده کنیم؟

حال که در مورد خواص آویشن مطالعه کردید، باید بدانید که چطور می‌توانید از خواص آویشن استفاده کنید.

آویشن خشک یکی از ساده‌ترین گونه‌هایی است که می‌توانید از آن برای بهره بردن از خواص آویشن استفاده کنید و در تمام سال نیز وجود دارد. استفاده کردن از آویشن تر به نسبت آویشن خشک شده سخت‌تر است. می‌توانید به مدت چند روز آویشن تر را در یخچال نگهداری کنید و سپس استفاده نمایید.

شما می‌توانید آویشن را به صورت شربت، عصاره و در بعضی موارد روغن استفاده کنید. آویشن خشک شده یکی از محبوب‌ترین افزودنی‌ها به خوراکی‌های مرغ، ماهی، گوشت، بره و سبزی‌ها است. همچنین غذاهای زیادی وجود دارد که در آن‌ها آویشن به عنوان طعم دهنده استفاده می‌شود همانند پاستا، سوپ، آبگوشت و برخی سس‌ها.


مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها