زیره دانه‌ای معطر و ضد نفخ است که در آشپزی و پزشکی کاربرد دارد و در دو نوع زیره سبز و زیره سیاه وجود دارد که دومی به زیره ایرانی» معروف است. دانه‌های زیره با چوب، کوبیده می‌شود. این دانه به صورت خودرو در افغانستان، ایران، ازبکستان، تاجیکستان، ترکیه، مراکش، مصر، هند، کوبا، سوریه، مکزیک و شیلی رشد می‌کند. این دانه در فلسطین به صورت خودرو رشد نمی‌کند اما در زمان گذشته در آنجا کشت می‌گردید.

 

مطالعات آزمایشگاهی مزایای سلامتی زیادی برای زیره سبز ثبت کرده‌اند که همگی نشان از مؤثر بودن آن به عنوان دارو در طب سنتی بوده است. مهم‌ترین یافته‌های محققان در مورد تأثیر زیره سبز در مورد کاهش وزن و بهبود قند خون بوده است. 

خاصیت زیره برای لاغری

کاهش کلسترول مضر رابطه مستقیم با کاهش وزن و لاغری دارد. لذا می‌توان گفت یکی از

خواص زیره سبز این است که موجب لاغری نیز می‌شود. مطالعات بر روی ۸۸ زن که ماست زیره ای خورده بودند علاوه بر کاهش کلسترول بد خون، کاهش وزن را نیز اثبات کرده بود. مطالعات دیگری نیز بر همین اساس انجام شده است که همگی نشان از کاهش وزن با مصرف زیره سبز دارد.

البته می‌بایست اشاره کرد که مصرف زیره در طولانی مدت موجب کاهش وزن می‌شود و نباید انتظار معجزه از آن داشت. همچنین تحقیقات و مطالعاتی نیز بوده‌اند که هیچ نتیجه خاصی از کاهش وزن با خوردن زیره سبز نشان نداده‌اند.

 

 

روش مصرف زیره سیاه

روزانه یک فنجان از این عرق استفاده شود. آن را می‌توان همراه با یک قاشق عسل طبیعی مصرف کرد. بهترین زمان مصرف این عرق، نیم ساعت قبل از خوردن غذاست.

 

چند نوع زیره وجود دارد؟

زیره سیاه

این نوع زیره را به اسم زیره کرمانی هم می شناسند ویکی از معروف ترین سوغاتی های استان کرمان است زادگاه اولیه آن استان کرمان بوده است و در مناطق کوهستانی می رویید.

 

زیره سبز

نوع دیگری از ارقام زیره است هم به صورت خودرو و هم به صورت پرورشی یافت می شود در ایران بیشتر به صورت پرورشی کشت و کار می شود و یکی از اجزای اصلی پودر کاری است

 


مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها