عموماً شما گشنیز را به صورت یک گیاه تزئینی در کنار بشقاب‌های غذا می‌بینید در حالی که گشنیز به تنهایی می‌تواند مکمل غذایی برای هر خوراکی باشد. گشنیز نه تنها در ایران بلکه در سراسر جهان به عنوان یک گیاه پرخاصیت شناخته و مصرف می‌شود. نام علمی گشنیز، کوریاندوم است. عموماً آن را به صورت خشک شده و همچنین تازه مصرف می‌کنند.

درمان مشکلات پوستی با خواص گشنیز

پوست اولین و مهم‌ترین ارگانی است که این روزها می‌توانید به شدت مراقب آن باشید. با افزایش آلودگی در فصل‌های مختلف سال از جمله زمستان، پوست همانند یک محافظ از شما در برابر آلودگی‌ها مراقبت می‌کند. در صورتیکه پوست شما سلامت کافی نداشته باشد در مواجهه با این آلودگی‌ها، دچار ضعف و مشکلات متعدد خواهد شد.

خوشبختانه مواد غذایی می‌توانند به سلامت پوست شما کمک زیادی کنند. گشنیز هم در این میان نقش مؤثری بازی می‌کند. مصرف کردن گشنیز به پوست شما کمک خواهد کرد تا با قدرت و سرعت بیشتری در برابر واکنش‌های می و همچنین قارچی مقابله کند.

خواص گشنیز

 

گشنیز و کاهش کلسترول

کلسترول خون یکی از مهم‌ترین جنبه‌های سلامتی است که باید آن را کنترل کنید. دو دسته کلسترول در بدن شما وجود دارد، کلسترول خوب و بد. این دو در تعادل با هم هستند و افزایش یافتن یکی باعث کاهش یافتن دیگری می‌شود. مصرف کردن برخی از مواد مغذی باعث خواهد شد تا کفه ترازو به سمت تعادل کلسترول مفید سنگینی کند.

گشنیز دارای ترکیباتی همانند اسید لینولئیک، اسید اولئیک، اسید پالمیتیک، اسید استئاریک و همچنین ویتامین ث است. برای کسانی که از داروهای کاهش دهنده کلسترول مصرف می‌کنند، عنوان این مواد شیمیایی کاملاً آشنا است. وجود ترکیبات این چنینی در گشنیز همانند داروهای کاهش دهنده کلسترول عمل می‌کنند.

درمان اسهال با خواص گشنیز

اسهال و مشکلات گوارشی از جمله مسائلی هستند که باید آن‌ها را جدی تلقی کنید. بروز اسهال در کودکان و نوجوانان همچنین افراد مسن می‌تواند منجر به مشکلات دیگری همانند ضعف شود. گشنیز دارای ترکیبات بورنئول و لینالول است. اسهال می‌تواند دلایل گوناگونی داشته باشد که از جمله آن‌ها می‌توان به مشکلات در کبد و روده‌ها اشاره کرد. دو ترکیب یاد شده تأثیر بسیار زیادی در سلامتی روده‌ها و کبد دارند.

از سوی دیگر زمانی که سیستم گوارشی شما به دلیل فعالیت باکتریایی و می آسیب دیده باشد، اولین بازخورد آن‌ها بروز اسهال است. از دیگر خواص گشنیز می‌توان به ضد باکتری و می بودن اشاره کرد. سینئول، بورنئول، لیمونن، آلفا-پینن و بتا-فلاندرن عنوان ترکیباتی هستند که به سیستم گوارشی در مقابله با واکنش‌های می کمک می‌کنند.

دیگر خواص گشنیز

آن گونه که تا کنون مطالعه کردید گشنیز می‌تواند خواص متعدد زیادی هم داشته باشد. کاهش دادن اسپاسم در ناحیه ریه‌ها، جلوگیری از بروز التهاب در بخش‌های دیگر بدن همانند مغز، بهبود دهنده خواب به هنگام مصرف آن قبل از خواب، بهبود دهنده قوای جنسی از جمله دیگر خواص گشنیز است که شما می‌توانید از آن‌ها برای رسیدن به سلامتی استفاده کنید.

گشنیز هم مانند همه مواد غذایی دارای عوارض جانبی است که شما باید از عدم بروز آن‌ها اطمینان پیدا کنید. به همین دلیل قبل از استفاده طولانی مدت از گشنیز، مقدار اندکی از آن را به صورت آزمایشی مصرف کنید.

 


مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها