ویتامین A از جمله ویتامین‌های محلول در چربی که وجودش برای سلامتی انسان کاملا ضروری و هم است. وجود این ویتامین برای انجام صحیح فرایندهای مختلف بدن و سلامتی کامل مهم هست و وظایف مختلفی به مانند حفظ سلامتی سیستم ایمنی بدن، ارگان های درونی و همچنین کمک به رشد و نمو جنین در بدن مادر دارد.

بر اساس گزارش‌های سازمان غذا و دارو، مصرف ویتامین A در انسان بر اساس جنسیت می‌تواند متفاوت باشد. میزان ویتامین A مورد نیاز برای افراد به شرح زیر است:

  • کودکان ۱ تا ۳ ساله: ۳۰۰ میکروگرم در روز
  • کودکان ۴ تا ۸ ساله: ۴۰۰ میکروگرم در روز
  • کودکان ۹ تا ۱۳ ساله: ۶۰۰ میکروگرم در روز
  • دختران بلای ۱۴ سال: ۷۰۰ میکروگرم در روز
  • ن در دوران شیردهی مادر: ۷۵۰ تا ۷۰۰ میکروگرم در روز
  • ن در دوران بارداری: ۱۲۰۰ تا ۱۳۰۰ میکروگرم در روز
  • مردان بالای ۱۴ سال: ۹۰۰ میکروگرم در روز

مواد غذایی حاوی ویتامین A

 

ویتامین آ به صورت خالص در گیاهان وجود ندارد بلکه پیش ساز یعنی کاروتن ها به اشکال مختلف در گیاهان وجود دارد. ویتامین آ به سه فرم رتینول، رتینال و رتینوئیک اسید می‌تواند وجود داشته باشد. ویتامین A در منابع گوشتی به مانند فراورده‌های حاصل از مرغ، ماهی و سایر حیوانات به سه شکل گفته شده وجود دارد.

کبد گاو

  • ۷۱۳ درصد نیاز روزانه در هر وعده
  • ۱ تکه: ۶۴۲۱ میکروگرم (۷۱۳ درصد نیاز روزانه)
  • ۱۰۰ گرم: ۹۴۴۲ میکروگرم (۱۰۴۹ درصد نیاز روزانه)

 

کبد بره

  • ۲۳۶ درصد نیاز روزانه در هر وعده
  • ۱ اونس: ۲۱۲۲ میکروگرم (۲۳۶ درصد نیاز روزانه)
  • ۱۰۰ گرم: ۷۴۹۱ میکروگرم (۸۳۲ درصد نیاز روزانه)

 

سوسیس جگر

  • ۱۶۶ درصد نیاز روزانه در هر وعده
  • ۱ تکه: ۱۴۹۵ میکروگرم (۱۶۶ درصد نیاز روزانه)
  • ۱۰۰ گرم: ۸۳۸۴ میکروگرم (۹۲۳ درصد نیاز روزانه)

 

روغن کبد ماهی

  • ۱۵۰٪ DV هر وعده
  • ۱ قاشق چای‌خوری: ۱۳۵۰ میکروگرم (۱۵۰ درصد نیاز روزانه)
  • ۱۰۰ گرم: ۳۰۰۰۰ میکروگرم (۳۳۳۳ درصد نیاز روزانه)

 

شاه ماهی خال خالی

  • ۴۳ درصد نیاز روزانه در هر وعده
  • نیم فیله: ۳۸۸ میکروگرم (۴۳ درصد نیاز روزانه)
  • ۱۰۰ گرم: ۲۵۲ میکروگرم (۲۸ درصد نیاز روزانه)

 

ماهی قزل آلا

  • ۲۵ درصد نیاز روزانه در هر وعده
  • نیم فیله: ۲۲۹ میکروگرم (۲۵ درصد نیاز روزانه)
  • ۱۰۰ گرم: ۱۴۹ میکروگرم (۱۷ درصد نیاز روزانه)

 

ماهی تن

  • ۲۴٪DV در هر وعده
  • ۱ اونس: ۲۱۴ میکروگرم (۲۴ درصد نیاز روزانه)
  • ۱۰۰ گرم: ۷۵۷ میکروگرم (۸۴ درصد نیاز روزانه)

 

مغز و کبد غاز

  • ۱۴٪ DV در هر وعده
  • ۱ قاشق غذاخوری: ۱۳۰ میکروگرم (۱۴ درصد نیاز روزانه)
  • ۱۰۰ گرم: ۱۰۰۱ میکروگرم (۱۱۱ درصد نیاز روزانه)

 

پنیر بز

  • ۱۳ درصد نیاز روزانه در هر وعده
  • ۱ تکه: ۱۱۵ میکروگرم (۱۳ درصد نیاز روزانه)
  • ۱۰۰ گرم: ۴۰۷ میکروگرم (۴۵ درصد نیاز روزانه)

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها