باور این موضوع که کمبود زینک می‌تواند به پنجمین عامل مهم بروز بیماری‌ها در جهان تبدیل شود، کمی سخت است. متأسفانه در کشورهای جهان سومی درصد مبتلایان به بیماری‌های مرتبط با کمبود زینک به شدت افزایش یافته است. به طوری که در افریقا، درصد بالایی از مبتلایان به اسهال و ذات‌الریه مخصوصاً در نوجوانان و کودکان از مشکل کمبود زینک هم رنج می‌برند.

آمار تکان دهنده مرگ و میر ۱۷۶۰۰ نفری در اثر اسهال در کشورهای آفریقایی، شرق مدیترانه، کشورهای جنوب شرقی آسیا و دیگر مناطق جهان زنگ هشداری جدی برای مبارزه با کمبود روی در تغذیه انسان است. اگر بخواهیم جدی‌تر به اما نگاه کنیم باید به ۴۰۶ هزار مورد مرگ و میر در اثر ذات‌الریه و همچنین ۲۷۰ هزار تلفات در اثر مالاریا هم اشاره داشته باشیم.

گوشت منبع زینک

گوشت منبع عالی زینک است. گوشت قرمز منبع خوبی برای دریافت زینک کافی است اما مقدار روی در مقادیر مختلف گوشت‌ها از جمله گوشت مرغ، ماهی، گاو و گوسفند به شدت تغییر می‌کند. در هر وعده ۱۰۰ گرمی از گوشت گاو شما می‌توانید ۴٫۸ میلی‌گرم روی داشته باشید که در حقیقت ۴۴ درصد از نیاز روزانه شما است.

غذاهای حاوی زینک

 

صدف منبع روی

یکی دیگر از مواد غذایی که به مقدار کافی در خود زینک دارد، صدف است. مقدار روی در صدف به قدری است که شما با خوردن ۶ عدد صدف متوسط، ۳۲ میلی‌گرم یا ۲۹۱ درصد از نیاز روزانه خود به روی را می‌توانید تأمین کنید. انواع صدف‌ها نیز به مانند گوشت‌ها دارای مقادیر مختلف روی هستند اما خوردن هر یک از آن‌ها به جبران شدن بخشی از زینک بدن شما کمک خواهد کرد.

حبوبات منبع زینک

برای تأمین زینک خود از عدس، لوبیا و همچنین عدس میل کنید. در حقیقت شما زمانی که ۱۰۰ گرم عدس پخته میل می‌کنید؛ ۱۲ درصد از نیاز زینک بدنتان را تأمین می‌نمایید. حبوبات در کنار مقادیر زیاد زینک، ترکیبات دیگری به مانند آهن و مواد معدنی دارد که در جذب روی تأثیر مثبت دارند. متأسفانه زینک موجود در حبوبات به خوبی زینک در گوشت حیوانان جذب نمی‌شود.

آجیل منبع عالی زینک

آجیل‌هایی به مانند بادام زمینی، بادام درختی و همچنین پسته بخورید تا هیچ‌وقت دچار کمبود روی نشوید. آجیل علاوه بر مقادیر کافی از زینک، مقدار زیادی چربی سالم، فیبر و همچنین درصد زیادی از ویتامین‌ها را دارد که برای رشد و نمو سلول‌های بدن لازم هستند.


مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها