بر اساس گزارش‌های معتبر، حدود ۱۴ درصد از مردم جهان حداقل یک‌بار یبوست مزمن را تجربه کردند. تجربه‌ای هر چند ناخوشایند که همراه با مشکلات بسیار زیاد گوارشی است. یبوست مشکل گوارشی است که شدت آن بسته به افراد مختلف می‌تواند متفاوت باشد. وماً همه دچار یبوست مزمن نمی‌شوند و گاهی یبوست تبدیل به یک حالت گذرا می‌شود. خوب درمان یبوست چیست و چرا این بیماری به وجود می‌آید؟

 

علت بروز یبوست چیست؟

علت اصلی معمولاً کندی سرعت عبور مواد از کولون یا اختلال دفع است. برخی بیماری‌ها موجب یبوست می‌شوند، مانند رژیم کم‌فیبر یا کم‌آبی بدن، کم‌کاری تیروئید، بیماری دیابت، تومورها و سرطان‌های روده. هنگامی که غذا وارد روده می‌شود آب و مواد مغذی از آن جدا می‌شوند و مواد زائد به صورت مدفوع باقی می‌مانند و به‌وسیلهٔ انقباض ماهیچه‌ها در روده حرکت می‌کند. مصرف کمِ فیبر و آب و نداشتن فعالیت بدنی و جلوگیری از دفع، این امر را دشوار می‌کند.از دیگر عواملی که منجر به یبوست می‌شوند می‌توان به چاقی،استرس، عدم تحرک کافی در روز، کهولت سن، خواب نامناسب و بارداری اشاره کرد.

 

 

آلو، درمان طبیعی یبوست

الو بخارا، یا همان الو که شکل نرسیده میوه آن به نام گوجه‌سبز هم شناخته می‌شود، به صورت گسترده در درمان یبوست کاربرد دارد. به طور متوسط در هر ۲۸ گرم از الو، ۲ گرم فیبر وجود دارد. با یک حساب سرانگشتی متوجه می‌شویم که با خوردن سه الو در طول روز، می‌توانید ۲ گرم فیبر دریافت کنید. این میزان فیبر بر اساس گفته انجمن قلب امریکا معادل ۸ درصد نیاز روزانه فیبری بدن شما است.

 

سیب بخورید، یبوست نگیرید

ضرب‌المثل انگلیسی هست که می‌گوید، روزی یک سیب بخور تا روی دکتر را نبینی. این سخن در مورد یبوست هم صادق است. یک سیب بخور تا یبوست تجربه نکنی!

در واقع سیب غنی از فیبر است. به طور متوسط در یک سیب ۱۸۲ گرمی، ۴٫۴ گرم فیبر وجود دارد. این میزان فیبر تأمین کننده ۱۷ درصد نیاز روزانه یک فرد بالغ است. تقریباً ۲٫۸ گرم از این فیبر به شکل نامحلول و مابقی به حالت محلول است. بیشترین عنوان فیبری موجود در سیب، پکتین است.

 

گلابی درمان یبوست

گلابی یکی دیگر از منابع غنی فیبر طبیعی است. می‌توان گفت در هر ۱۷۸ گرم گلابی، ۵٫۵ گرم فیبر وجود دارد. این میزان فیبر ۲۲ درصد از نیاز فیبری یک فرد بالغ را تأمین می‌کند. در کنار وجود فیبر زیاد، گلابی سوربیتول و فروکتوز فراوانی نسبت به دیگر میوه‌ها دارد. فروکتوز نوعی قند طبیعی است که برخی افراد مقدار کمی از آن را هضم و جذب می‌کنند. به این معنی که در روده بزرگ مشکل عدم وجود فروکتوز کافی به وجود می‌آید. برای جبران فروکتوز ناکافی در روده بزرگ، خوردن گلابی می‌تواند باعث شود که آب دوباره به واسطه عمل فشار اسمزی به داخل روده بزرگ کشیده شود و تحرک روده به نسبت قبل بهتر گردد.

 

 


مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها