سرعت تعویض سلول‌های استخوانی در گذر سن کاهش پیدا می‌کند و بیشترین مقدار آن را می‌توان به سنین ۲۰ تا ۳۰ سال نسبت داد. همچنین همه افراد دارای توده استخوانی یکسانی نیستند و توده استخوانی عموماً به عواملی همانند وراثت، تغذیه در دوران کودکی، فعالیت بدن و همچنین شیوه زندگی بستگی دارد.

زمانی که سرعت تولید سلول‌های جدید استخوانی نسبت به سرعت تخریب آن‌ها کمتر شود، به تدریج توده استخوانی شروع به تولید حفره می‌کند که در علم پزشکی به این پدیده پوکی استخوان می‌گویند. وجود حباب و پوکی استخوان احتمال شکست استخوان‌ها را افزایش می‌دهد.

 

مصرف حبوبات را محدود کنید

درست است که خوردن حبوبات فواید و ثمرات زیادی دارد اما مصرف بیش از حد هر چیزی حتی حبوبات می‌تواند خطرناک باشد مخصوصاً برای استخوان. لوبیا به عنوان یکی از حبوبات محبوب که روزانه مصرف می‌شود می‌تواند جذب کلسیم در استخوان‌ها را به تعویق بیندازد. لوبیا و امثال آن که در دسته حبوبات تقسیم‌بندی می‌شوند دارای ترکیبی به نام فیتیک اسید هستند. فیتیک اسید به مقدار بسیاری زیادی می‌توانند در جذب مواد معدنی همانند کلسیم در بدن دخالت و آن را کاهش دهند.

پوکی استخوان

 

مصرف گوشت قرمز را محدود کنید

محققان در مورد گوشت قرمز به کسانی که دچار پوکی استخوان هستند هشدار جدی می‌دهند و آن‌ها را به خوردن دو بار گوشت قرمز در هفته محدود می‌کنند. بر اساس مطالعات انجام شده خوردن گوشت قرمز بیش از حد باعث می‌شود که کلسیم از بافت‌های استخوانی خارج و از بدن دفع شود. همچنین در سال ۲۰۱۷ مشخص شد حذف کردن نوشابه، گوشت قرمز، فراورده‌های غیرالکلی، غذاهای سرخ شده و همچنین شیرینی و دسر موجب شد تا به صورت آماری پوکی استخوان کاهش و تراکم استخوانی موارد مورد آزمایش افزایش پیدا کند.

 

کمتر سویا بخورید

متأسفانه این روزها مشخص شده است که مصرف بیش از حد سویا که یکی از جایگزین‌های گوشت است، می‌تواند موجب کاهش تراکم استخوانی شود. به گفته محققان سویا به شدت جذب کلسیم در بدن را مختل و میزان آن را کاهش می‌دهد. بنابراین می‌بایست آن را به همراه دیگر ترکیبات دارای کلسیم مصرف نمود.

برای داشتن استخوان‌های سالم و همچنین دوران کهن‌سالی به دور از مشکلاتی همانند پوکی استخوان می‌بایست رژیم غذایی خودتان را با ملاحظات بیشتری تنظیم کنید. داشتن یک رژیم تک بعدی به مانند گوشت بسیار زیاد نه تنها برای شما فایده‌ای ندارد بلکه می‌تواند موجب بروز مشکلاتی همانند پوکی استخوان و کاهش تراکم استخوانی شود. همچنین اگر عادت به گیاهخواری دارید می‌بایست در نظر داشته باشید که ترکیباتی به مانند لوبیا و سویا می‌توانند میزان کلسیم بدن شما را کاهش دهند پس در مصرف آن‌ها باید نهایت دقت را به کار بست.

 


مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها