مرصع پلو یا پلو نگین‌کار که به خاطر مخلفات درخشانی که در آن آمیخته است این نام را گرفته است. این پلو به کمک زرشک، کشمش، مربای پرتقال و انواع خلال پسته و بادام و … طراحی می‌شود از جمله غذاهای مجلسی به حساب می‌آید. این غذا معمولا در مراسم مهمی مانند عروسی و مجالس خاص ارایه و سرو می‌شود.

مواد لازم

  • 6 پیمانه برنج
  • 10 پیمانه آب
  • 150 گرم زرشک
  • 100 گرم کشمش
  • 2 پیمانه مربای خلال پوست پرتقال
  • 200 گرم کره
  • 100 گرم خلال بادام
  • 1 قاشق مرباخوری زعفران ساییده شده
  • 100 گرم خلال پسته
  • نمک

طرز تهیه مرصع پلو

 

دستور العمل‌

  • برنج را با آب ولرم چند بار بشویید.
  • پس از شستن برنج و خالی کردن آب آن چهار پیمانه آب ولرم روی برنج بریزید و شش قاشق مرباخوری نمک اضافه کنید و بگذارید حداقل 1 ساعت خیس بخورد.
  • در قابلمه‌ای 6 پیمانه آب بریزید. کره را اضافه کنید و روی حرارت بگذارید تا جوش بیاید.
  • سپس برنج خیس خورده را همراه با آب آن، داخل قابلمه بریزید.
  • وقتی آب جوش آمد حرارت را طوری تنظیم کنید که آب برنج پس از 20 دقیقه تمام شود.
  • پس از اینکه آب برنج تمام شد، روی قابلمه دم کنی بگذارید و دوباره حرارت را کم کنید و بگذارید برنج دم بکشد.
  • اگر ته دیگ کم رنگ دوست دارید، پس از 15 تا 20 دقیقه قابلم را از روی حرارت بردارید و پلو را در دیس بکشید.
  • ولی اگر ته دیگه پر رنگ دوست دارید، بگذارید برنج مدت بیشتری روی حرارت بماند.
  • زرشک شسته شده را با کمی کره و شکر روی حرارت تفت دهید و کنار بگذارید.
  • مقدار برنج دم کشیده را در یک بشقاب بریزید و مقداری زعفران که از قبل آن را ساییده و دم کرده‌اید، روی برنج ریخته و به آرامی هم بزنید.
  • برنج را در دیس بکشید و با پلوی زعفرانی، زرشک، مربای پوست پرتقال، خلال بادام، خلال پسته و کشمش سرخ شده تزیین کنید. مرصع پلو اماده است.

 


مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها