اگر بخواهیم یک غذای شیرازی معروف را به شما معرفی کنیم بدون شک اول از همه به سراغ کلم پلو خواهیم رفت. در تهیه این غذا از برنج، کلم و مقداری گوشت قلقلی استفاده می‌شود. برخی کلم پلو با گل کلم و یا کلم پلو با کلم سنگی را نیز تهیه می کنند. اما یک کلم پلوی شیرازی اصل با کلم قمری و فوت و فن های بسیار خاصی تهیه و پخته می شود.

 

مواد لازم

  • 6 پیمانه برنج
  • 1 کیلوگرم کلم
  • 500 گرم شوید، تره، ترخون و ریحان
  • 2 عدد پیاز
  • روغن، نمک، فلفل و آبلیمو به مقدار لازم

 

مواد لازم برای کوفته ریزه

  • 300 گرم گوشت چرخ کرده
  • 4 قاشق غذاخوری آرد نخودچی
  • 1 عدد پیاز
  • روغن، نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه کلم پلو

 

دستور العمل‌

  • برنج را با مقداری نمک از چند ساعت قبل خیس می‌کنیم.
  •  کلم‌ها را شسته و به صورت خلال خرد و با نمک و فلفل و زردچوبه سرخ می‌کنیم.
  • حین سرخ شدن 2 قاشق آبلیمو به آن اضافه می‌کنیم.
  • سبزی را پس از اینکه تمیز کردیم شسته و خرد می‌کنیم.
  •  برنج را با نصف قاشق مرباخوری زردچوبه می‌جوشانیم، آبکش می‌کنیم.
  • سبزی و کلم سرخ شده را در صافی با برنج مخلوط می‌کنیم.
  • مواد را در قابلم می‌ریزیم و دم می‌کنیم.

 

طرز تهیه کوفته ریزه

  • پیاز را روی گوشت چرخ کرده رنده می‌کنیم.
  • آرد نخودچی، نمک، فلفل و زردچوبه را اضافه می‌کنیم و خوب ورز می‌دهیم.
  • آن‌ها را به صورت کوفته ریزه در می‌آوریم و سرخ می‌کنیم.
  • پیاز را هم خرد و سرخ می‌کنیم.
  • کوفته‌ها را وسط پلو می‌گذاریم تا همراه پلو دم بکشد.
  • وقتی پلو دم کشید آن را در دیس می‌کشیم و با پیاز تزیین می‌کنیم.

 


مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها