خورشت قیمه یکی از مشهورترین انواع غذاهای ایرانی است که برای تهیه آن از لپه، گوشت، پیاز و سیب زمینی سرخ کرده استفاده می‌شود. این خورشت نیز مانند سایر خورشت‌ها معمولا با برنج سرو می‌شود. پخت این خورشت نیز مانند سایر خورشت‌ها نیازمند اطلاع داشتن از فوت و فن‌های آن است که در ادامه به صورت مفصل به آن‌ها اشاره خواهیم کرد.

 

 

مواد لازم

750 گرم گوشت مغز ران گوسفند یا گوساله بدون استخوان

100 گرم لپه

3 قاشق سوپخوری پیاز سرخ کرده

4 عدد لیمو عمانی

2 قاشق سوپخوری رب گوجه فرنگی

750 گرم سیب زمینی

روغن برای سرخ کردن سیب زمینی

به مقدار کافی نمک و فلفل

1 قاشق مرباخوری ادویه

طرز تهیه قیمه

 

دستور العمل‌

ابتدا گوشت را به تکه‌های کوچک خرد می‌کنیم، بعد لپه را به دقت تمیز کرده و می‌شوییم.

سپس پیاز سرخ کرده را با 2 قاشق روغن و لپه در قابلمه ریخته و آن را روی اجاق گاز قرار می‌دهیم، تا لپه با پیاز کمی سرخ شود.

 این کار از خرد شدن لپه بعد از پختن جلوگیری خواهد کرد.

سپس گوشت را شسته و داخل پیاز و لپه می‌ریزیم و درب ظرف را می‌گذاریم و حرارت را ملایم می‌کنیم تا آب گوشت کشیده شود.

در این مرحله 2 لیوان آب داخل گوشت ریخته و لیمو عمانی‌های شسته شده را به ظرف اضافه می‌کنیم و اجازه می‌دهیم گوشت آهسته بپزد.

 سپس کمی نمک و ادویه و رب گوجه فرنگی به گوشت می‌زنیم و اجازه می‌دهیم خورشت کاملا جا بیفتد.

 در این مرحله می‌رویم سراغ سرخ کردن سیب زمینی، ابتدا سیب زمینی‌ها را خلال خلال کرده و بعد از شستشو آن را با کمی نمک درون روغن فراوان کرده و سرخ می‌کنیم.

ممکن است سیب زمینی را درون ظرف خورشت ریخته و یکی دو جوش به آن بدهیم و یا هنگام سرو آن را بر روی خورشت بریزید.

photo: gheymeh


مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها