بادام نوعی میوه است، که درخت آن بومی ایران و کشورهای اطراف و آسیای مرکزی است، اما در مناطق بسیاری کشت میشود. در اصل بادام جزو مغزهای حقیقی به حساب نمیآید، بلکه از انواع شفت هاست که دارای یک پوسته بیرونی و یک پوشش درونی سخت است که دانه (مغز) در درون آن قرار میگیرد.
بزرگترین کشورهای تولیدکننده بادام در دنیا ایالات متحده آمریکا و اسپانیا هستند. ایران با تولید ۶٪ در رتبه پنجم تولیدکنندگان این میوه قرار دارد.
ارزش غذایی بادام چیست؟
۴۹٪ دانه بادام را روغن تشکیل میدهد که ۶۲٪ آن اولئیک اسید غیر اشباع، ۲۴٪ لینولئیک اسید غیراشباع، و ۶٪ آن پالمیتیک اسید اشباع است. مقدار انرژی موجود در هر ۱۰۰ گرم مغز بادام، ۵۷۶ کیلوکالری است.
بزرگترین بادامستانهای دیم در ایران، در کوهسرخ و سرولایت خراسان رضوی قرار دارد.
خواص بادام برای پوست
درمان جوش سر سیاه
مشکلات پوستی مانند آکنه، جوشهای سر سیاه اغلب ناشی از نفوذ خاک و چربی در منافذ پوست ایجاد میشوند. اسیدهای چرب ضروری موجود در بادام، مقدار روغنی را که توسط غدد سباسه (غدد چربی پوست) ترشح میشود کنترل میکنند و از بروز جوش و آکنه جلوگیری میکنند.
منبع بزرگ ویتامین E
آلفا توکوفرول مادهایست که به وفور در بادام یافت میشود. این ماده یکی از مهمترین منابع ویتامین E است. ویتامینی که یکی از مهمترین نیازمندیهای پوست شماست!
ویتامین E معمولا بنام غذای پوست شناخته میشود، چرا که واقعا پوست شما را تغذیه کرده و آنرا سالم میکند. این ویتامین به وفور در بادام یافت میشود.
درباره این سایت