به‌طور معمول، دانه‌های چیا به شکل بیضی کوچک هستند با قطر حدود یک میلی‌متر. دانه‌های چیا در رنگ‌های گوناگون از جمله قهوه‌ای، خاکستری، سفید، سیاه و سفید، و لکه‌لکه رنگ نیز یافت می‌شوند. دانه چیا آبدوست هستند و قادرند تا ۱۲ برابر وزن خود را آب جذب کنند.

 

دانه‌های چیا به‌طور سنتی در مکزیک و جنوب غربی ایالات متحده مصرف می‌شوند. اما در اروپا به‌طور گسترده شناخته شده نیستند. امروزه، گیاه چیا به صورت تجاری و نیز به صورت طبیعی در مکزیک، بولیوی، آرژانتین، اکوادور، نیکاراگوئه، گواتمالا و استرالیا رشد کرده یا کاشته می‌شود. گونه‌های جدیدی از چیا در ایالت کنتاکی برای کشت در عرض‌های جغرافیایی شمالی در ایالات متحده توسعه یافته‌اند.

 

لاغری با دانه چیا

علاوه بر خواص بسیاری که برای دانه چیا برشمردیم، این دانه گیاهی دارای مقدار زیادی منگنز است. مطالعات علمی نشان داده است که مصرف کردن منگنز باعث پیشرفت روند درمان مشکلات و عوارضی همانند آرتروز، دیابت و صرع است. همچنین منگنز دارای خاصیت عالی ضد اکسیدانی است. این ماده می‌تواند سرعت انجام واکنش های متابولیسمی بدن را افزایش و باعث لاغری هر چه بیشتر شما شود.

مطالعه‌ای روی تأثیر منگنز بر بهبود زخم‌ها انجام شده است که در آن مشاهده شد، استفاده کردن از مواد غذایی دارای منگنز کمک زیادی به بهبود زخم خواهد کرد.

لاغری با دانه چیا

 

چیا چیست؟

چیا گیاهی یک ساله و از رسته نعناعیان است. این گیاه به صورت بومی در امریکای مرکزی رشد می‌کند. برای استفاده کردن از چیا، عموماً دانه‌های آن استخراج می‌شود. خود گیاه چیا نیز به عنوان یک گیاه تزئینی استفاده می‌شود.

مهم‌ترین بخش از چیا همان‌طور که اشاره کردیم، دانه چیا است. دانه چیا سرشار از انواع اسیدهای چرب امگا سه است. بر اساس آماری که در مورد روغن گیری دانه‌های چیا وجود دارد، ۲۵ تا ۳۰ درصد آن را روغن تشکیل می‌دهد. از دیگر روغن‌های موجود در دانه چیا می‌توان به اسید لینولئیک، امگا ۶، امگا نه و همچنین چربی‌های اشباع شده اشاره کرد.


مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین وبلاگ ها

آخرین جستجو ها